Jag hittade ett recept på tortillabröd och jag kände direkt att jag bara måste testa. Om jag jämför med de tunnbrödsliknande bröd jag bakat tidigare tycker jag att dessa blev mycket godare eftersom fiberhusksmaken försvinner lite tack vare mandelmjölet
Och så jag själv hittar receptet när jag är sugen. Kan säga sonen 10år älskade bröden och fick riktigt bra betyg av han, som åt flera stycken med himlande blick och sa dom va skitgoda, att jag måste göra dom flera g. 2ägg1dl pumpafrön1dlsolrosfrön1dlsesamfrön1/2dllinfrönca 1 -2 msk psyliumfröskalca 1/2msk fiberhuskca 1 dl riven ost (jag hade hushållsost)blanda ihop allt i en bunkeolja ett bakplåtspapper med rapsoljaplatta ut på plåt rätt tuntströ lite flingsalt över (inte för mycket då smakar det bara salt)stoppa in i ugnen ca 25min 180grader Gör så här
sesambröd, oopsies och en del grövre sorter med nötter och annat. mmmm, underbart goda men tyvärr fortfarande för mycket kolhydrater och dessutom ganska dyra
krydda med paprikapulver, chilipulver, salt, vitpeppar och lite timjan och vitlökspulver-. Så inatt satt vi och kollade på astrid Lindgrens julfavoriter
Mumsig LCHF-pizzaÅh, vad härligt med helg och sol i kombination. Jag har precis avslutat frukosten (eller ska jag säga brunch med tanke på att klockan faktiskt är efter tolv) på uteplatsen
En skiva med smör, ost och gurka till kvällskaffet har blivit lite av ett måste. En sats går snabbt åt för det är lätt att ta en bit till och en bit till
ju längre jag har kommit med min lchf-kost (som ju egentligen liknar GI-kost mer tycker jag själv eftersom jag inte är jättestrikt) så har jag börjat att titta mer och mer på ersättningar för de saker man saknar mest såsom tex bröd och pizza
Avnjut med Bregott och en god ost. Jag har hittat ett gott recept på Frukostfrallor hos en jätte duktig tjej som bloggar om LCHF och allt annat i sitt liv
Vi har ju vår lilla kvällsritual då vi tar oss en kopp te och ett par kex eller knäckebröd med ost och det drar med sig lite jobb eftersom sådana kex inte kan köpas
Och eftersom vi äter väldigt lite sötsaker nuförtiden, och dessutom sötar väldigt försiktigt, så tycker jag att det känns ok att använda sötningsmedel ibland
Även om jag inte är någon hängiven eller trogen LCHF-anhängare (äter både potatis och massor med rotfrukter, bär och frukt som jag personligen tror att de flesta av oss mår bra av), så exprimenterar jag emellanåt med att försöka hitta på bra och nyttiga matbröd med så lite kolhydrater i som möjligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.