Skär kasslern i tärningar och strimla purjolöken. Rör i hop grädde, majonnäs och chilisås. ½ kg kassler. 6 port 6 port ris ½ kg kassler 1 purjolök 3 dl grädde 1 dl majonäs ½ dl chilisås ca 200 g riven ost 1
Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Putsa kasslern fri från kanter och fett. Vik över smördegskanten så allt är täckt, och tryck ihop kanterna
Vill man bara garnera med dem och inte sätta in i ugnen igen, går det alldeles utmärkt att göra. Stek kasslerskivornaoch lägg dem sedan i ugnssäker form
Så sagt och gjort, på med löparskorna och ut. Skär kasslern i skivor och rulla ut smördegen. -) Det var länge sen sist, och då smakar det ju alltid väldigt gott
Kasslermed ananas och champinjoner blev det till middag idag. Och i spisen har jag ju ugnen, eller ugnarna för det är en spis med dubbelugn (Bild HÄR >>) De allra flesta byter troligtvis ut spisen när den går sönder men jag har varit så nöjd med den här så det fick bli en lagning istället
Smaka av med soja, salt och peppar. Smörj en ugnsfast form och lägg tunna kasslerskivor i botten. Lägg svampen (utan spad) i en kastrull och låt det mesta av vätskan koka in
Kryddad runt om var den med salt, svartpeppar och timjan. Bilderna är tagna med vår "resekamera", vi ber att få ursäkta oss för den lite sämre kvalitén som inte har något att göra med hur maten smakade
)Förra veckan lagade jag en kasslerrättmed pesto och soltorkade tomater. Hacka de soltorkade tomaterna och blanda ihop dem med peston och creme fraichen
Servera med ris och sallad. Ta ut formen och lägg bananskivorna över kasslern i formnen. Rör samman grädde, mjölk, curry, amngo chutney och kokosflingor till en sås
Bred blandningen över kasslernoch toppa med ost. Hacka tomaterna och blanda med matlagningsgrädde, créme fraiche, tomatpuré, chilisås, basilika och hackad vitlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.