Det får inte vara för mycket mjöl, för då blir brödet sådär smultrist. Tryck ner oliver och tomatbitar djupt i degen (annars åker de upp när brödet jäser)
häromdagen bakade jag mitt första surdegsbröd. -)brödet är jättegott och blev faktiskt precis så vackert och gott som jag hoppades utan att man behövde några magiska brödfingrar
Ett nyttigt och annorlunda bröd. Dock gillar jag valnötsbröden mer. Men oavsett vilket bröd det är, så finns det inget bättre än smält smör på nybakade varma mackor
Helt ok bröd men blev lite torrt tycker jag trots att jag för ovanlighetens skull följde receptet, tror min variant med fiberhusk, yoghurt och skippa fettet är bättre för min smak
Pensla bröden med uppvispat ägg, dekorera med gryn och frön. Låt bröden kallna på galler under bakduk. Stjälp upp degen på mjölat bakbord, platta ut den till en platta och skär ut ca 16 bröd och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa ca 30-45 minuter. Grädda bröden i 3 minuter, sänk sedan värmen till 200 grader och grädda ytterligare 15-18 minuter
Ta ut dem och lägg dem på brödgaller. För mjuk brödskorpa, linda in bröden i en bakduk. Tillsätt resterande 4 dl vatten, sirap, salt och ev brödkryddorna. ev 1 msk brödkryddor (anis
Skogshuggarlimpa har karaktären av de finlandssvenska brödtyperna Åländskt svartbröd och Malaxlimpa. Båda är rågbröd smaksatta med malt och som penslas med kaffe
Degen kan man variera på alla möjliga sätt – här är ett recept som ger ett saftigt och gott bröd som passar även den som vill vill undvika mjölkprodukter
Hon skrev på Facebook att hon skulle baka sesambröd men inte hade sesamfrön så hon tog solrosfrön. Och efter den dagen har jag inte bakat sesambröd en enda gång
Låt bröden svalna på galler under bakduk. Sätt in bröden i nedre delen av ugnen, sänk temperaturen till 200°C och grädda ca 40 minuter. 1 msk mörk brödsirap
½-1 dl brödsirap. ev 1 msk brödkryddor. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda filmjölk och sirap i en bunke. Hacka aprikoserna och nötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken