En önskan om att baka det egna matbrödet finns alltid, men tyvärr prioriteras det inte så ofta. Det här är dock ett enkelt långpannebröd som går snabbt att baka
Blanda alla ingridienser till en smet. Smörj en brödform och häll i smeten. Smeten blir ca 1,1 liter men brödet reser sig inte mycket så en vanlig avlång brödform räcker
Dessa lättbakade, saftiga fullkornslimpor är jättegoda och nyttiga. Förutom grovmalet rågmjöl så innehåller de också godsaker som rågkross och solrosfrön, vilket ger ett härligt tuggmotstånd och ett extra fibertillskott
Rosta solroskärnorna i en stekpanna. Smula jästen i en degbunke Värm upp filmjölken till 37grader och häll över jästen i degbunken, blanda tills dess att den blir slät
2 limpor Skållning. 2½ dl (ca 150 g) dinkelmjöl fullkorn  3 dl kokande vatten 2 tsk salt 5 dl kallt vatten 25 g (½ pkt) jäst 850 g dinkelmjöl fullkorn Mät upp mjölet till skållningen i en degskål
Smula ner jästen i en bunke. Ljumma filen och vattnet fingervarmt och rör. ut jästen med. Rör ner linfrön, solrosfrön, salt, fullkornsvetemjöl och grahamsmjöl
Sätt ugnen på 175°. Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör i lingonsylt, sirap och yoghurt. Häll degen i en smord och bröad avlång bakform, rymd ca 1 ½ liter
Sätt ugnen på 175°. Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör i lingonsylt, sirap och yoghurt. Häll degen i en smord och bröad avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.