Sätt ugnen på 225 grader. Skär potatis, lök, rotfrukter och paprika i tunna klyftor eller bitar. Bred ut dem i en ugnslångpanna tillsammans med oliverna
Skölj linserna väl. Fräs löken mjuk i oljan i en gryta. Tillsätt vatten, buljongtärning, linser, paprikapulver, salt, lagerblad, vitlök och tomater med spad
Finhacka löken och fräs mjuk i oljan i en stor kastrull. Skölj linserna. Häll vattnet, buljongtärningarna, lagerbladet, paprikapulvret, vitlöken och linserna i en kastrull
Blanda yoghurt med pressad eller riven vitlök, vinäger, olja och salt vispa ordentligt. Skölj och tärna gurkan och blanda ned i yoghurten, hacka dillen och tillsätt även den
En favorit från hemkunskapen för en sisådär 20 år sen. Du behöver. 1 st vitkålshuvud (ca 450 gram)2 små morötter3 selleristjälkar1 liten löksalt och pepparYoghurtdressing
Fick detta receptet genom kommentarsfältet på bloggen här om dagen. Blir så himla glad när vilt främande människor engagerar sig och delar med sig av recept till mig
Det var länge sen jag lagade moussaka, köpte fin aubergine o har ju alltid frysen full med färs… Fast alla greker skriker nog rätt ut när dom ser vad jag kallar M…
Jag blandade kardemumma i "oopsies"-smeten. Jag blandade ekologiskt vaniljpulver i grädden. Jag kokade upp de frusna bulgariska hallonen (eftersom djupfrysta hallon är den vanligaste orsaken till matförgiftning här
Det här med träning efter att man har fått barn är något jag denna gång har svårt med. Fem månader efter förlossningen så har jag nu sedan några veckor tillbaka försökt börja springa igen, men jag får tyvärr ont i blygdbenet och ljumsken
Midsommar. Smakar lite på ordet – tänker mig tillbaka till ungdomen glada (. )midsommarparty där man dansade på bordet med flaskan i högsta hugg, skrålade små grodorna klockan fyra på natten och mådde som världens värsta prinsessa dagen efter