3 veckor
kvar till beräknad förlossning, tycker kanske att det ibland går lite långsamt. Man är ju inte världens smidigaste heller för den delen Vad det gäller mat, skulle jag nog kunna leva på mackor dygnet runt. Fast ikväll slog vi till på en favorit, och det smakade helt underbart! Yabadabadoooooo! The best ever! Det var sååå otroligt längesedan, denna rätt blev lagad här hemma, och vi, jag och mannen, lät superlativen hagla.... Ni måste bara göra detta när kycklingsuget faller på.... för det är verkligen världens bästa och godaste kycklingrätt! Ju längre den får stå och gotta till sig desto bättre.... Vad jag förstår har det också kommit en hel del nya läsare, och det är ju riktigt roligt! Ni och alla andra är varmt välkomna! Jag hoppas ni kommer finna mycket gott och hittar massa inspiration för köket!
Kycklingfilé i balsamico och örter!
6-8
personer
8 kycklingfiléer
2 tsk salt
2 krm
svartpeppar
Marinaden
1 dl
olivolja
1 dl
balsamvinäger
4 msk
flytande honung
1 tsk
gourmetsalt
1 krm
svartpeppar
2 vitlöksklyftor
1 kruka färsk örtkryddor tex. timjan eller oregano.
(Funkar också bra med Findus frysta Italienska örtkryddor)
Kyckling carbonara ochentävling med finapriser. Kyckling är ju lite snällare mot min kropp och vår miljö än rött kött och så blir det så himla gott med knaperstekt kycklinglårfiléi carbonaran
Kontrollera att kycklingen är genomstekt dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag. Så det fickblikyckling panerad igrillchipsoch pasta med vitlökssmak
Lägg på ett lock och låt koka ihoptillkycklingen är klar. Salta och peppra kycklingen. Bryn av kycklingstrimlornai smör så de får lite färg och lägg dem sedan åt sidan
Det blev så klart mer matlagning än så igårmen mer om det sen. Marinaden använde jag tillfläskfilé som grilladesoch det snälla köttet ficken rejäl smakkick efter några timmarsmarinerande
I alla fall inte att göra potatiskaka av mensjälvklart som vanlig kokt potatis som tillbehör. Tidigare har jag serverat smörfräst grön sparristillkycklingenochpotatiskakanmenden här gången kunde jag inte låta bli att plocka åt mig av olika sorters tomater och göra en färgsprakande tomat- och rödlökssallad
Är niskeptiskainför körveln irätten, eller kanske mest osäker på smaken, så kan jag berätta att den har enlitenlakritssmakoch passar utmärkt med kycklingenoch baconet
Skivakycklingen, blanda marinadenoch lägg ner kycklingen. Dressing/marinad. Ihelgenblir det kalas på stugan lite utanför Askersund, ska blimysigtoch då bjuds det bland annat på lite mat, funderar på detta, riktigt gott och perfekt eftersom man gör klart det dageninnan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.