Lax med mango och limeyoghurt – en vecka med matkasse
Karlstein
Karlstein
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 15 minuter Det känns ju lite trist. Istället grillar jag min lax indirekt under lock, med briketter nedan, men vid sidan av själva laxfilén. Vartefter lägger jag på blötlagda hickoryspån över de glödande briketterna för att få lite mer rökutveckling och därmed smak på den till synes färska och fina laxen. Detta är kanske inget man gör en måndagskväll, men nu har jag ju tid att spilla. Jag har även valt att pimpa den tänkta enklare salladen med ljummen bulgur. Några salladsblad från ett annat recept åker ner. Kanske får jag komplettera, svälja och skylla på ett missförstånd, men så gjorde jag. Åsikter levereras i senare inlägg. Om några dagar lovar jag att ge en full utvärdering av samtliga recept, tillsammans med tips, förändringar, tillägg och förhoppningsvis roliga intryck. Nu kör vi. Recept följer nedan som vanligt.
  • bulgur
  • mango
  • 4 personer
  • 2 msk smör
  • 1 lime
  • 2,5 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk mango chutney
  • 600 g laxfilè
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk torkad ingefära
  • 1 tsk flytande honung
  • 250 g broccoli
  • 2/3 zucchini
  • 150 g körsbärstomater
  • 1/2 gul paprika
  • 5 msk olivolja

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.