15 minuter
Det känns ju lite trist. Istället grillar jag min lax indirekt under lock, med briketter nedan, men vid sidan av själva laxfilén. Vartefter lägger jag på blötlagda hickoryspån över de glödande briketterna för att få lite mer rökutveckling och därmed smak på den till synes färska och fina laxen. Detta är kanske inget man gör en måndagskväll, men nu har jag ju tid att spilla. Jag har även valt att pimpa den tänkta enklare salladen med ljummen bulgur. Några salladsblad från ett annat recept åker ner. Kanske får jag komplettera, svälja och skylla på ett missförstånd, men så gjorde jag. Åsikter levereras i senare inlägg. Om några dagar lovar jag att ge en full utvärdering av samtliga recept, tillsammans med tips, förändringar, tillägg och förhoppningsvis roliga intryck. Nu kör vi. Recept följer nedan som vanligt.
Laxmedmangoochlimeyoghurt – enveckamedmatkasse. Jag måste ju erkänna att fransk potatissallad med rådjursbiffar och kryddsmör är den rätt jag sett fram emot mest sedan jag fick reda på vad matkassen skulle innehålla
Veckans recept blev jag själv bjuden på av goda vänner en Valborgsmässoafton för ett par år sedan. Till den kalla eller ljumna laxen som toppas med räkor ochen parmesan- och citronvinägrett, serveras den kalla basilika- ochspenatsåsen, smörslungade sockerärter, en krispig sallad och dillkokt nypotatis
Veckans recept blev jag själv bjuden på av goda vänner en Valborgsmässoafton för ett par år sedan. Till den kalla eller ljumna laxen som toppas med räkor ochen parmesan- och citronvinägrett, serveras den kalla basilika- ochspenatsåsen, smörslungade sockerärter, en krispig sallad och dillkokt nypotatis
Salta och peppra båda sidor av laxen, lägg den på gallret med köttsidan neråt. Bred nu över mangosåsenoch strö över ett paket finhackad Fetaost, så det blir jämnt fördelat över hela laxen
Salta och peppra båda sidor av laxen, lägg den på gallret med köttsidan neråt. Bred mangosåsen över köttsidan och strö över finhackad fetaost, så det blir jämnt fördelat över hela laxen
Ingredienser Portioner. 4 Salsa 1 mango 2 avokado 1/2 rödlök 1/2 gurka 1 lime salt och peppar 1 msk olivolja Ris och sallad 4 port ris eller annat gryn 1/2 isbergssallad Lax ca 600 g laxfilé 1 msk riven färsk ingefära 1 msk honung 1 msk soja 1 msk vatten 1 tsk olja Lägg till i inköpslistan
Blanda salt och socker och klappa in laxenmedblandningen. Låt det dra medans du gör laxen. Laxen. Blanda ihop risnudlar, mango, mynta och jordnötter meddressingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.