Nu har jag två veckor semester, jippi. Den första veckan tillbringar vi i Jämtland och den andra veckan kommer vi vara i Luleå och förbereda oss inför skolstarten och hösten
Hacka tomaterna, strimla persilja och mynta mycket fint och lägg i en bunke. Häll på ca 2 msk olivolja och saften från citronerna samt en matsked vatten
Låt bulguren vila i citronsaften medan du jobbar med andra ingredienserna så att kornen sväller. Finhacka persiljan, tomaterna och löken och blanda tillsammans
Kikärtsröra eller Hummus eller Huommos som den också kan kallas, är en arabsk sås/dip/röra gjord på kikärtor och ordet hummus betyder nämligen kikärtor på arabiska så det är ju helt i sin ordning
. Igår blev det fusion-meze här hemma. Jag skulle egentligen ha libabröd men hittade inget och orkade inte stanna till på fler ställen på vägen hem, så det fick bli nane barbari (persiskt sesambröd) istället
En libanesisk dip som snabbt blev min mans favorit dip. Baba Ganoush är god att doppa libabrödet i eller som ett tillbehör till kyckling, grillad kött och perfekt på en Libanesisk buffe
IT`S HAPPY FRIDAY. Fredagar är bästa dagen i veckan tycker jag. Mindre bra är det att jag knappt kan andas på grund av all pollen men det försöker vi inte tänka på så jättemycket
Finns det nåt bättre när vi bjuder in gästerna och de tar med sig maten. näh skulle inte tro det Vi hade grejat en massa här hemma, och var ganska möra ska tilläggas
I början av juni var jag och grattade min unga släkting Johan, som tog studenten. Hans pappa Tino kommer ursprungligen från Libanon, och lagar fantastisk libanesisk mat
. För något år sedan såg jag en tysk film som heter "Gegen die wand" ("Mot väggen" på svenska), och i denna filmen finns det en scen där en av huvudrollsinnehavarna lagar mat