Att grilla kyckling kan vara lite besvärligt, anledningen till att man vill att kycklingen ska vara genomstekt men är den för genomstekt så blir den torr
Den här röran är ett måste om man äter libanesiskt, supergott. Muhammara (kryddig paprikaröra)3 röda paprikor65 g cashewnötter, råa65 g valnötter, råa1 tsk hel spiskummin1 rejäl vitlöksklyfta1/2 tsk chili1/4 tsk rökt salt (annars vanligt salt)1/2 citron, pressad1 msk granatäpplesirap (annars balsamvinäger)Skär runt paprikornas skaft, och dra ut kärnhusen
. Det här är en jättegod efterrätt och mycket lätt att göra. Man kokar bara lite mannagryn, vispar lite grädde, toppar med hackade pistagenötter och häller sedan hemmagjord sirap över
Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Servera med kycklingen. Hetta upp olja i en panna och stek kycklingen på hög värme 3-4 minuter på varje sida. Lägg över kycklingen i tomatsåsen och låt den få puttra med i ca 17 minuter tills den är genomstekt. 600 g kycklingfilé. Kyckling i tomatsås1 gul lök 1 grön paprika 1 röd chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 tsk rapsolja 2 tsk curry 2 tsk paprikapulver salt peppar 600 g kycklingfilé 800 g krossade tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.