paj

paj

  • 39 Recept
Toscapaj och goda tunnbrödssnittar

Toscapaj och goda tunnbrödssnittar

Själva gjorde vi efterrätten - Toscapaj med vaniljkräm, GRYMT god om du frågar mig. Pajdeg. Medan pajskalet svalnar något koka ihop vaniljsåsen
Måndag: Grönkålspaj med valnötter

Måndag: Grönkålspaj med valnötter

Den här pajen gör sig bra på julbordet, men den funkar minst lika bra på en buffé eller som en lunch tillsammans med sallad
Spenat- & briepaj

Spenat- & briepaj

idag bjuder jag på en glutenfri paj fylld med spenat, brie och lite annat gott. pajdeg. Blanda ihop, ställ kallt en stund och tryck ut i smord pajform
Laxpaj i långpanna med lakritssmak

Laxpaj i långpanna med lakritssmak

Nagga pajskalet med en gaffel. Fördela lök, fänkål, tomater, lax och riven ost i pajskalet. Grädda pajen mitt i ugnen 30–40 minuter, tills den stannat
Rabarberpaj med vit choklad

Rabarberpaj med vit choklad

På tal om paj som inte ger disk. den här pajen ger ännu mindre disk. Rabarberpajen blir läckert knäckig och ganska syrlig
Getostpaj med tomat och paprika

Getostpaj med tomat och paprika

Den här getostpajen hämtade jag från boken Fredagkväll med mat och vin av Håkan Larsson och anpassade lite

Tomat och Mozzarellapaj

Efter dusch och bastu hade vi pajbuffe mitt bidrag till buffen blev Tomat och Mozzarellapaj. Tomat och Mozzarellapaj 
Västerbottenpaj

Västerbottenpaj

Den här pajen med smak av Västerbottenost är lättgjord, blir mycket god och uppskattad och passar utmärkt såväl till kräftor som till påsk eller för sig själv
Sparris och baconpaj

Sparris och baconpaj

En paj är gott som ensamrätt med en god sallad till eller till en buffé. Jag serverade denna paj till vår påskbuffé
Svamp och purjolökspaj

Svamp och purjolökspaj

En enkel och god paj, perfekt på buffébordet skulle jag tro. Tryck ut pajdegen i en form. Lägg purjolöken och svampen i det förgräddade pajskalet
Spenatpaj

Spenatpaj

Meatless monday idag så varför inte tipsa om en god vegetarisk paj med fyllning av keso och spenat. Låt gärna pajen få stå en stund innan den serveras, så att fyllningen hinner sätta sig lite
Kräftpaj

Kräftpaj

En god paj med underbar botten som har en tydlig smak av smör - precis som en riktig pajdeg ska ha. Jag är grymt nöjd över den här "egna" pajen som dessutom är riktigt enkel att göra
Tarte aux oignons – lökpaj från Alsace

Tarte aux oignons – lökpaj från Alsace

Krämig fyllning med lök, ägg och crème fraiche möter frasigt pajskal. Pajen funkar bra som lättare middag med sallad, men den gör sig också bra på en buffé tillsammans med en massa andra godsaker
Tomatpaj med feta och basilika

Tomatpaj med feta och basilika

Basilikan passar fint till tomatpajen. Den här goda pajen har smak av Italien och passar fint på buffébordet
Småpajer med Svamp, Lök och Fetost

Småpajer med Svamp, Lök och Fetost

Dessa små pajer blev fantastiska. Pajdeg. Fyll pajskalen med svamp- och lökblandningen. Matiga pajer, Vardagsrätter, Vegetariskt Tagged
Västerbottenostpaj

Västerbottenostpaj

Det här är en jättegod paj som passar bra att bjuda på som förrätt eller på buffébordet. Låt den svalna något och lägg västerbottensosten i pajskalet
Ljuvlig parmesanpaj till kräftkalaset

Ljuvlig parmesanpaj till kräftkalaset

På fredag vankas det kräftkalas - på bryggan om vädret tillåter - och jag tänkte komplettera med den här fantastiskt goda parmesanpajen, som jag å det varmaste vill rekommendera alla ostälskare
Baconpaj    (lchf)

Baconpaj (lchf)

Här kommer receptet på den smarriga pajen somfanns med i min Påsk-Buffé. Bacon, paprika, lök och krämig mozzarella är härligasmaker som samsas i den goda pajen
Lax och räkpaj på kavringsbotten.

Lax och räkpaj på kavringsbotten.

Här kommer receptet på den goda lax och räkpaj som vi hade till påskbuffén. Det är en paj som serveras kall och den har en kavringsbotten
Recept: Laxpaj

Recept: Laxpaj

Pajskal. Fyll pajskalet med lax och purjolök. Riv osten och strö över pajen. På mitt 30-årskalas bjöd jag på en somrig laxpaj som passade utmärkt på buffébordet. Tumma ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Grädda i 200 grader i ca 25 minuter, eller tills pajen känns fast och fått fin färg. Hela pajen kan lagas klart i förväg och sedan värmas på när den är dags att äta på 150 grader i ca 15 minuter