Till påskaftonens buffémat gjorde jag bland annat en matjessilltårta. Enkelt att göra, faktiskt så mycket enklare än vad jag tror att många kan tänka sig då jag ibland upplever att när man nämner att det är gelatin i receptet så drar några åt sig öronen och tänker krångligt, det där har jag aldrig använt osv
Men givetvis är det tårtorna som jag lagt ner mest jobb på. Då var den stora kalasdagen här. ) Jag har gjort en liten kall vårbuffè med potatissallad, ansjovispaj, citronmarinerad fläskfilè, minipannbiff med sambal oleksås,sallad, bröd och ost
För ett par veckor sedan döptes vår son till Theodor. Vi bjöd på pastasallad och snabba frallor efter dopceremonin följt av en liten kakbuffé med tårta
Efter påskbuffén bjöd svärmor på en god och fräsch mangotårta. Receptet är från en Allers. Botten. 2 dl kokosflingor75 g smör150 g chokladcookies Fyllning
Har ni börjat ert planerade inför påskmiddagen eller kommer ni gå bort till dukat bord. Vi är bortbjudna nästan alla dagar i påskhelgen, men jag kommer bidra med några rätter till buffébordet
Idag är det verkligen burrigt väder. Igenmulen himmel, snöglopp och isiga vindar. Man får försöka ta in våren med alla möjliga trick, t ex genom att bjuda på en vårlig paj med fyllning av både lax, spenat och sparris
En fantastiskt god rätt som jag publicerar här, om än lite sent. Jag talar nämligen om en Påsktarte. Dock blev tarten väldigt lyckad och den passar perfekt i vilken sommarbuffé som helst
8 portionerLager 16 st stora skivor formbröd100 gr bredbar pastej1,5 dl lätt creme fraiche0. 75 dl majonnäs1 liten burk coctailbärostskivor att täcka lagret medLager 26 st stora skivor formbröd1,5 dl lätt creme fraiche0,75 dl majonnäs4 hårdkokta ägg hackade150 gr skalade räkor1 dm purjolök hackad1 äpple i små tärningardill efter smakGarnering
Varma smörgåstårtor är också en roligare variant av varm macka, jag har gjort det med två olika smaker dels en med bacon, svamp och purjolök och dels en med skinka, zucchini, salami och paprika
Det var så länge sen jag gjorde en smörgåstårta så förra veckan, när jag hade en ledig dag, så passade jag på att göra en för mig ny sort med skinka och bacon som fyllning