Detta är ju fantastiskt god och nyttig husmanskost. Och så himla enkelt att göra. Lägg de frysta lingonen i en liten kastrull tillsammans med vatten och låt det koka ihop
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
en mästare av sitt slag och som skrivit många läsvärda böcker. Där kan man läsa att en Wallenbergare skall vara tunna och stora till formen och inte som de flesta försöker med höga och pysiga
Wallenbergare är fluffiga och lyxiga pannbiffar gjorda på kalvfärs och vispgrädde. Rätten är uppkallad efter bankdirektören Marcus Wallenberg, vars svärfar var läkaren och kokboksförfattaren Charles Emil Hagdahl
Mixa kalvfärsen med kryddblandningen och saltet. Tillsätt äggulan och sedan vispgrädden i en stråle. Forma till tunna stora biffar och panera i ströbröd
Denna spänstiga Wallenbergare, stekt till perfektion, saftig och mör, var som en dröm att få dela med kniven, att få sätta gaffeln i och slutligen låta tryckas upp mot gommen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.