Mina recept

Mina recept

  • 12 Recept
Sega fudgesnittar med lakritskolor

Sega fudgesnittar med lakritskolor

Det har ju blivit ”inne” med att använda lakrits i bakning och när jag hittade detta recept bestämde jag mig för att följa med i trenden
Räkcocktail med Rhode Islandsås

Räkcocktail med Rhode Islandsås

Räkcocktail tillhör klassikerna, och var en populär förrätt på 50-talet och den har väl aldrig riktigt försvunnit från menyn helt, även om det numera finns tillkonstlade varianter på rätten
Lasagne Bolognese

Lasagne Bolognese

Låt alltsammans puttra i grytan 10-15 min (i originalreceptet står det 30-40 minuter, men vegetarisk färs behöver inte kokas så länge)
Silviarutor

Silviarutor

Ett recept jag haft sedan hemkunskapen på 80-talet - dags att damma av det =). Idag kommer mamma förbi och bjuder på lite mat, då är det väl inte mer än rätt att hon får
Rulltårta

Rulltårta

I helgen blev det rulltårta bakad här hemma, något jag knappt har gjort tidigare. Passade på att göra två bara för det
Rulltårta med chokladfyllning

Rulltårta med chokladfyllning

Sambon önskade sig en rulltårta med choklad, drömrulltårta tänkte jag genast då, tur att frågade vad han exakt ville ha för rulltårta för det var en vanlig ljus rulltårta han ville ha med chokladfyllning
Rulltårta Med Hallonsylt

Rulltårta Med Hallonsylt

Här är receptet. Mitt syltrecept finns här. Igår bakade jag rulltårta med mumsig hallonsylt. 3 ägg2 dl socker--------2 dl vetemjöl1 tsk vaniljsocker2 tsk bakpulver1/4 dl grädde1/4 dl mjölkoch så mumsig hallonsylt förstås, ca 2,5 dl
Saftiga kanelbullar med mandelmassa

Saftiga kanelbullar med mandelmassa

Mitt mål när jag skulle göra kanelbullarna var att få dem så saftiga som möjligt. Till min hjälp använde jag kesella, ägg och mandelmassa vilket gav resultat och mandelmassan gav även en fylligare smak
Morfars gifflar

Morfars gifflar

Smula ner gästen i degbunke och lös den i ½ dl av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, smöret, saltet, sockret, ägget och rör om tills allt är blandat
Gifflar med blåbärsylt och vaniljkräm

Gifflar med blåbärsylt och vaniljkräm

Gifflar, det är något speciellt med dessa små fyllda vetebröd. Först och främst är de ju gudomligt goda med sin smarriga fyllning, men för mig väcker de också liv i fina barndomsminnen