Den här mustiga fiskgrytanmedsmakavsaffran och tomat åt vi när solen sken och det var varmt och skönt ute men jag tror den passar snäppet bättre en dag som idag när kylan och blötan kryper innanför jackan och allt känns allmänt ruggigt
Tryck ut med händerna i botten av en springform eller liknande. Mortla saffranetmed lite socker. Andra advent firar vi med tända ljus, lite varm glögg och en riktigt god cheesecake
Låt puttra i några minuter, tillsätt sedan fisken, moroten, sockerärtor och smakaavmed kryddorna. Och jag som skrivit att jag har svårt att komma på fiskrecept och så dröser det in av dem här på bloggen just nu
Ingredienser Portioner. 4 1 stor gul lök 2 vitlöksklyftor 2 selleristjälkar 3 msk olivolja 2 förp finkrossade tomater (à ca 390 g) 2 dl vatten 1 tsk strösocker 1/2 msk finrivet citronskal 1/2 tsk chiliflakes 1 tsk salt 1 tsk nymald svartpeppar 600 g vit fiskfilé, t ex sej eller torsk Till servering 2 dl grovt hackade svarta oliver 1 dl hackad persilja citronklyftor Lägg till i inköpslistan
) i även med zuccinin skuren i ganska stora halvmånarfinhacka stjälkarna av koriandern och i med de med, samt grönsaksbuljongtärningenSalta och peppralåt koka ner , smakaav, tillsätt ev mer salt, peppar
Mandelskorpor som inte alls är svåra att göra, men tvivlar du på att klara ut att baka dem efter mitt recept så hittar du en mycket utförlig beskrivning med bilder HÄR, på bloggen Matnyttigt, som för övrigt alltid har bra tips och steg-för-steg bilder till sina recept, så även den mest ovana ska kunna lyckas i köket
Blanda ut saffranet i lite socker, ev tillsätt lite alkohol för att förstärka saffranssmaken. Jag har använt mig av en så kallad channel knife som gör långa strimmor av apelsinskal
Låt allt bli varmt och servera därefter med ris. saffran & tomat. Fräs filéerna gyllenbruna, salta och peppra och häll på crème fraichesåsen och broccolin
Kokostoppar medsmakavsaffran & apelsin. Saftigt söta medsmakav just både apelsin. Stöt saffranmed lite socker och blanda med apelsinskalet i det smälta smöret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.