Ugn 200º. Borsta och skrapa potatisen väl. Koka den i lättsaltat vatten 15-20 min. Slå av vattnet. Skär av det nedersta på sparrisen och skär i bitar om de är stora
Skär laxskivorna i cirka 2 centimeter breda strimlor. Bryn laxstrimlorna i olivolja i en het panna. Laxen kommer till viss del falla i bitar, det är helt i sin ordning
Denna super goda chokladtårta består av ett saftigt Devil's food cake chokladbotten, två lager med hallongrädde och chokladfyllning och en Dark chocolate fudge frosting
Musselsoppa eller moules marinières är en mycket god rätt och enkel att tillaga. Något att tänka på är att välja musslor som är lite mindre i storlek då jag tycker att de levererar mer smak och blir trevligare att äta
De små bruna knölarna är lite svårskalade, men är verkligen värda besväret. Soppan blir len och mild med härlig sälta från sidfläsket och fin sötma från den spänstiga och vackra pilgrimsmusslan
Soppa är mättande och gott, jag älskar soppor av alla de slag. Den här är helt klart en favorit. Hettan kan man bestämma själv, jag tar en halv röd chilipeppar på styrka 5
Ett måste efter höstens kräftskivor är att koka soppa på skalen dagen efter. Det är nämligen en alldeles för ljuvlig chans för att låta den gå förlorad
Ja så här såg våran middag ut ikväll. Vi satt ute på altanen och myste i eftermiddagsvärmen. Det var ungefär såhär jag hade målat upp det i mitt huvud att det skulle se ut ikväll när jag igår stod och bakade oststänger fram till 22
Tomatsoppa har varit vår favoriträtt länge. För många år sedan innan jag blev en mattaliban och vi inte brydde oss om att vända på förpackningen (och åt de sedvanliga 5 kilo tillsatser som genomsnittssvensken får i sig idag), så åt vi Keldas färdiga tomatsoppa