Bröd

Bröd

  • 4 Recept
Siktkaka i långpanna

Siktkaka i långpanna

Bröd i långpanna är supersmidigt. Detta recept är knyckt från boken Laga mat tillsammans. Jag har givitvis märkt att besökarantalet har stigit de senaste dagarna
Långpannebröd

Långpannebröd

Långpannebröd finns många varianter på. För att baka brödet behövs6 dl havregryn1 dl vetekli eller kruskakli50 gr smör eller margarin6 dl kokande vatten50 gr jäst2 dl vatten1 msk salt½ dl sirapca 12 dl vetemjöl special (jag använde mig av 4 dl vetemjöl och resten manitoba cream)Baka så härMät upp havgregrynen, kli och smör i en bakbunke. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i225 grader varm ugn i ca 15- 20 minuter
långpannebröd

långpannebröd

Vad passar då inte bättre än ett brödbak som gör att värmen stiger och doften av nybakt sprider sig. Här ett grovt, men ändå väldigt saftigt, bröd gjord i långpanna
Bröd i långpanna

Bröd i långpanna

Jag brukar baka brödet i en mindre långpanna, för att få brödet högre. rågsikt eller lantbrödsmjöl. Grädda brödet i 225 grader varm ugn i ca 15- 20 minuter