Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta
Häromdagen gjorde jag ett besök på Kåseberga Gårdslam för att köpa färskt lamm direkt från gården. Jag har bestämt mig för att ta reda på mer om mina råvaror och träffa dem och deras producenter för att lära mig så mycket jag kan
Porterstek är min absoluta favorit bland grytstekar så därför bjuder jag på det igen. Genom åren har jag modifierat och kommit fram till ett recept på porterstek som för mig nu är fulländat i min smak
Härlig porterstek med Hasselbackspotatis, recept gästbloggat av Lotta på Två Små Kök. Porterstek som om möjligt är ännu lättare att laga till än stek som ska brynas i förväg
Det är väldigt länge sen jag gjort någon stek, men efter att ha läst fina bloggen Två små kök, så bara måste jag slå till på hennes porterstek och oj vad gott det blev
Det blev långlagad lammstek igen och den här veckan gjorde jag den i form istället för gryta. I måndags ville laga något som skötte sig själv eftersom jag hade en del ärenden att uträtta under dagen och kände på mig att det skulle blir tight om tid för matlagning
Det här är en av de godaste lammrätter jag någonsin ätit. på heder och samvete intygar jag detta. I fredags fick jag tag på en fantastisk bit lammrygg hos Sandströms, och i söndags var det äntligen dags att tillaga den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.