Mina favoriter

  • 11 Recept
Mina favoriter

Aladåbens dag den 27:e oktober

Aladåber, aladåber, aladåber. Vi har nu mer än någonsin anledning att uppmärksamma och hylla just aladåben
Citronmarängpaj med jordgubbar och rabarber

Citronmarängpaj med jordgubbar och rabarber

Ibland när jag blir bedd att baka något kan jag verkligen inte bestämma mig för vad jag vill göra. Precis så var det nu senast när min pappa bad mig att göra en efterrätt till en middag med arbetskamrater
Varma mackor med champinjoner,lök och ost

Varma mackor med champinjoner,lök och ost

Ljuvligt gott =)ChampinjonerLökVästerbottenost eller annan lagrad ostFormfranskasalt,pepparVärm ugnen till 200 grader, grillBryn champinjonerna tillsammans med löken,salta och peppra
Christmas Cake (Jultårta)

Christmas Cake (Jultårta)

Men faktum är det att jag har ett minne etsat någostan bland alla mina bak- och matintryck som poppat upp lite den sista tiden från ett gamalt program med Mr Oliver
Shepherd Pie..

Shepherd Pie..

Ett läckert krispigt täcke på toppen av pajen. Har man tittat på Gordon Ramsay´s program har man säkert sett honom göra sin klassiska Shepherd Pie, eller som det också kallas Cottage pie som är en kött paj med ett potatismos tak men oavsett vad du vill kalla den så är här ett recept på Gordons paradrätt

Fyllt bröd med parmaskinka, ost, ägg och basilika

En sats bröddeg Fyllning. 10 skivor parmaskinka8 stora hårdkokta ägg400 g riven ostblandning (cheddar, fontina, parmesan eller andra ostrester)2 nävar färsk basilikaextra virgin olivoljahavssalt och färskmalen svartpeppar Tillval
Västerbottenpaj

Västerbottenpaj

Mina kommentarer. Här hade jag ingen brieost hemma och fyllningen är på 3 ägg och 2½ dl grädde. Till kräftor kan man väl säga att det är en klassiker att äta västerbottenpaj
Helstekt Citronkyckling

Helstekt Citronkyckling

Favoriter är de äldsta avsnitten från Den Nakna Kocken och Jamie’s Trädgård. Citronkyckling à la Jamie Oliver Eftersom jag är ute på resande fot, så kommer här en Favorit i repris
Ugnsstekt gös

Ugnsstekt gös

Vi brukar handla fisk av HemDeli, det är riktigt god och fin fisk. Senaste gången blev det bland annat gös och den fick sig en omgång i ugnen denna gången eftersom det var lite ont om tid (halvt upptinad)
Ugnsbakad gös

Ugnsbakad gös

1 hel gös – be att få den urtagen i affären om du inte fiskat själv1 citronsmörmassor av hackad dillsalt, vitpepparSkölj ur fisken och skär några snitt på varje sida