Surdegsfritera en bläckfisk
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl rågmjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 färsk bläckfisk eller bläckfiskringar
  • 6 pilgrimsmusslor
  • 1 ägg
  • 5 dl rapsolja
  • Citron
  • Persilja
  • AIOLI
  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk färsk citronsaft
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 dl rapsolja
  • 2 Rensa bläckfisken och skär kroppen i ca en halv cm breda bitar. Salta pilgrimsmusslorna lätt.
  • 3 Om det bildats en skorpa på surdegen, som det gjorde för mig, ta bort den. Vispa snabbt i ett ägg.
  • 4 Hetta upp rapsolja till 180 grader 5 Vänd pilgrimsmusslor och bläckfisk i surdegen och fritera dem gyllenbruna i ca trettio sekunder till en minut. Låt rinna av på papper.
  • 1 Mixa äggula, dijonsenap, citronsaft, salt och svartpeppar. Tillsätt en liten skvätt olja och vispa så att ägget och oljan binder sig. Tillsätt sedan resten av oljan i en tunn stråle under vispning.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.