Här hemma äter vi ofta lax, det är både gott och nyttigt. Lägg laxbitarna i en smord ugnfast form. 4 st laxfiléer. Ingredienser för 4 personer 4 st laxfiléer
Smörj en ugnsform med lite olja , lägg i laxen och slå blandningen över. Sockersalta laxen med blandningen ca 2 timmar innan. Värm varmluftsugnen till 165 grader och laxen klar på 35 minuter. Serveras med pressad potatis och finrivna morötter 800 gr Laxfilé / mittbit
Här är det utlovade receptet på den goda laxen vi åt i går. Lägg i laxen med skinnsidan uppåt. Ta ut laxen, dra av skinnet och krydda ytterligare med salt och citronpeppar och strö över dillen
En krämig laxrätt med mycket fäska kryddor. Skär laxen i bitar och lägg i en ugnsfast form. Cirka 600 gram skinn- och benfri laxfilé. Häll blandningen över laxbitarna och ställ in i ugnen i 20 minuter, 200 grader. 600 gram skinn- och benfri laxfilé
Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form. Ugnstekt lax med dillsmör4 portPotatis till 4 personer 4 laxfiléerSaften av en halv citronSalt & peppar4 msk smör1 knippe dillSkala och koka potatisen
Först tänkte jag laga en god köttbit men tänkte om när jag kom till affären där jag hittade fin lax, så det blev ett gammalt recept som jag inte lagat på länge
Salta och peppra laxen och bred ett lager med oströra. 2 laxfiléer. Ställ ugnen på 225 grader. Mosa ihop getosten tillsammans med lite crème fraiche, smaka av med salt, peppar och franska örter
150 g kallrökt lax. Smula brödet i en matberedare. Smält smöret och tillsätt det i matberedaren. Blanda. Tryck ut blandningen i en pajform och ställ kallt
Fördela kryddblandningen över laxen. Ugnsbakad lax på saltbädd med kall senapssåsIngredienser Laxca 2 kg laxfilé med skinnca 10 dl grovt havssalt 1 1/2 dl olja 1 1/2 dl pressad citronjuices 1 msk dijongsenap nymalen peppar 2 dl hackad dill 1 dl hackad gräslök citronklyftor att garnera med Kall senapssåsIngredienser 4 dl crème fraiche eller smetana3-4 msk dijongsenap 1 dl vispgrädde Gör så här Lax. ca 2 kg laxfilé med skinn