Men när det gäller såsen så avgörs den helt och hållet av vad du lagar steken med för ingredienser, det är ju dem som tillsammans med köttets smaker spelar ihop och blir till en symfoni, poetiskt så det förslår
Receptet är hämtat från tidningen Allt o mat men med lite modifiering från mig. Receptet på kakan skulle servera till en oxfilé, men när man med en fin älgbiff och en underbart god rödvinsky till blev det bättre än bäst
Igår blev det experiment i köket tillsammans med Göran. Hans idé var att vi skulle fylla biffar med bacon… så det gjorde vi… och det blev mycket lyckat
Till det goda köttet gjorde jag ett kryddsmör och ugnsrostade småpotatisar med timjan. Köttet kryddade jag med salt och svartpeppar och stekte några minuter på varje sida i en het panna i smör och rapsolja
Typ formbröd grillade i ugn med vitlöksmör och till detta räkor, cremefraise och avocado (den kom tyvärr inte med i bild) eller langos med gräddfil, stenbitsrom och lite rödlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.