Baba Ganoush (aubergineröra)2 st. auberginer1 vitlöksklyfta (eller 2 om man gillar vitlök mycket)1 msk tahini (sesampasta, finns på ica)2 msk citronsaft2 msk olivoljasalt & pepparDela auberginerna på mitten och smörj dom med lite olja, lägg dom på en plåt och grilla i mitten av ugnen ca
Hemmagjord falafel  När vi var i Barcelona i somras hittade vi ett litet libanesiskt hak där de sålde falafel med massor med olika smakrika och starka röror
Den här röran är ett måste om man äter libanesiskt, supergott. Muhammara (kryddig paprikaröra)3 röda paprikor65 g cashewnötter, råa65 g valnötter, råa1 tsk hel spiskummin1 rejäl vitlöksklyfta1/2 tsk chili1/4 tsk rökt salt (annars vanligt salt)1/2 citron, pressad1 msk granatäpplesirap (annars balsamvinäger)Skär runt paprikornas skaft, och dra ut kärnhusen
Vinbladsdolma är en favorit maträtt till mig. Det finns många varianter, det här receptet är mammas. Grundreceptet kommer så klart från mormor och mamma har lagt sin prägel på det