Putsa lammsteken fri från hinnor och även fett om det är mycket fett på den. Gnid in hela lammsteken med smörblandningen och även där benet har suttit så det blir inuti
Krydda lammsteken runt om med salt och peppar. Vitlöksdoftande lammstek. Godkväll allesammans. Söndag kväll och helgen lider mot sitt slut ännu en gång
Gnid in lammsteken i vitlök, kryddor och salt. Provade att köpa benfri lammstek. Tycker den blev lite godare eftersom den inte smakade lika mycket kofta
Sätt in lammsteken i ugnen från 1 till 2 timmar beroende på storlek. Låt alltid lammsteken vila minst 20 minuter, gärna inslagen i folie, innan du skär upp den
Smeta in lammet i en kräm av honung/vitlök/sojaLaga i 90 grader tills knappt 60 grader (otroligt mört)Använd skyn som bas för såsen men tillsätt grädde och lite portvin och koka/reducera en bra stund
Ingredienser Portioner. 4-6 1 kg lammstek utan ben 1 msk hackad ingefära 2 msk Five spices kryddblandning 1 1/2 tsk salt 3 rivna vitlöksklyftor 3 msk smör 1 msk rapsolja 1/2 msk malen koriander 1 tsk chiliflakes 4 stjärnanis 3 strimlade salladslökar 3 msk kinesisk soja 1 msk vinäger Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Bena ur steken om den inte är benfri. Skär annars upp den. Bred ut köttet. Krydda, bred på örterna, citronskalet, den pressade vitlöken, de delade oliverna och den smulade fetaosten
12 dl steksky från lammsteken 1 msk kalvfond eller annan fond som passar till kött 3 msk balsamvinäger ca 2 tsk idealmjöl. 12 dl steksky från lammsteken 1 msk kalvfond eller annan fond som passar till kött 3 msk balsamvinäger ca 2 tsk idealmjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.