Servera till nykokt basmati eller ett gott Naan bröd. Hade jag varit en kyckling och blivit tillagad hade jag velat bli avnjut och hänförd i denna rätt
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Pensla bröden snabbt med lite vatten och strö eventuellt på vallmofrön. Lägg två bröd på varje plåt och låt dem jäsa 20 minuter under duk. Sätt in plåtarna, en i taget, högt upp i ugnen och grädda bröden 2–3 minuter på varje sida, tills de fått bruna fläckar
Det är så fantastiskt underbart att kunna baka brödutan jäst, jag är helt såld. Efter förra inlägget, bröd i stekpanna, vill jag baka bröd varje dag känns det som
1) Sätt ugnen på 200 grader. 2) Smörj en form ( ca 1,5 L stor). 3) Blanda mjölsorterna, bakpulvret, linfröna, solrosfröna, soltorkade tomaterna och saltet i en bunke
Dessa "bröd" innehåller enbart majsgryn, salt och kummin, vilket innebär att alla som har allergier mot mycket, eller allt som finns i "vanligt" bröd kan äta detta helt smärtfritt (om man nu får ont i magen, kliar eller något)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.