Tro det eller ej men jag har ALDRIG testat att laga mat med salvia tidigare. Skala och klyfta potatisen, palsernacka, lök & morötter och lägg på en plåt med teflonfolie och spraya på olja och krydda
Hetta upp en wok- eller stekpanna med olja (viktigt att det är riktigt hett. Skönt med en ledig dag då man inte har massa krav utan tar dagen som den kommer
Stek upp fyllningen, i detta fall kycklingfilé kryddad med paprikakrydda och champinjoner - jag steker dom var för sig och låter sig kallna lite i en egen bunke/kastrull
Dagensmiddag blev - pasta med bacon- & champinjonsås. Tuva-Li fick lax och couscous till middag idag. Tog max en halvtimme att laga rätten och det är perfekt för mig som har lillan med, maten ska helst gå snabbt att göra
Så mycket det nu går med massa lök och grejer i. Löksås. Smaka av med salt, vitpeppar och socker. 4 st fläskkotletter. Löksås2 st gula lökar, hackade 2 msk smör 2 msk vetemjöl 4 dl mjölk Salt, efter smak Vitpeppar, efter smak socker, efter smak
Servera helst med en sallad. Ugnen på 225 grader och skär potatisen i pommesform (underbart med en mandolin. Rör om ca var 5-10e minut. Såsen är om möjligt ännu enklare då man blandar 1 msk citronsaft med 5 msk turkisk yoghurt och en näve hackad persilja, salt och peppar
Kyckling och "jag tar vad som finns hemma till", blev riktigt gott till dagensmiddag. Det blev en middagmed inspiration av vad som fanns i kylen samt utifrån min målsättning inför hösten
Smaklig middag. lax med quinoa och dillcitronfraiché (enligt Linas matkasse), men barnen är inte så förtjusta i quinoa, så det blev en annan variant på laxen med potatis i stället
Sötpotatis i klyftor och vanlig i halvor bakade i ugnen och smaksatta med salt och chiliflakes, baconlindad kycklingfilé brynt i smör och rapsolja och sedan färdigstekt i ugnen och till detta sås på avokado, turkisk yoghurt, citronsaft, sambal oelek och salt
Kokade bara allt tillsammans, mosade det med en stavmixer och tillsatte sedan salt & peppar. Förresten vilken grym respons jag fick på min matdagbok, blir alltså att forsätta med
Börja med att tärna/skära upp fläsket, stek det sedan i stekpanna tills det har fått en fin färg. Japp blev ju fläskpannkaka till middag idag och det var även första gången jag gjorde det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.