Lite variation till lasagne eller köttfärssåsoch en perfekt rätt att förbereda då de antingen passar bra att ha färdig i kylen och ta fram en dag efter jobbet eller att du förberett den stekta köttfärsenoch har i kylen och en bunke med rå skalad potatis i vatten
Det blev en wok och en köttfärsgratäng. Fördrev tiden genom att gå två långpromenader, ta mig an disken och så gjorde jag och Johan matlådor inför veckan
Börja med moset, skala och koka potatisen mjuk. Lägg i hackad lök och fräs den mjuk. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, fond, pressad vitlök och oregano
J gjorde en liknade gratäng på lite olika rester när vi var i Danmark och det blev riktigt gott. Så här kan man ju ta i överbliven köttfärssås, tacofärs eller kokt potatis som blev kvar efter gårdagens middag
Kanske är det lite svårt att se vad söndagsmiddagen består av på bilden nedan, men jag kan avslöja att det blev supergoda mozzarellafyllda köttfärsbiffar i en sås med smak av paprika och basilika
Rör ner finhackad lök, kryddor, ägg ochköttfärs. a vitlöksalt och pizzakrydda (kryddblandning med oregano, mejram och basilika) serverat med råstekt vitlökspotatis och en kall créme fraicheröra med tomat och basilika (använder Crème Bonjours färdiga)
Servera med sallad, vitlökssås, en krämig sweetchilisås och en god sallad. Under tiden vi väntade på att briketterna skulle få rätt glöd, gjorde vi köttfärsspettoch ugnsstekte potatisen
Finhacka löken och stek den mjuk i smör/rapsolja, smula i köttfärsenoch bryn till färsen fått färg, krydda och rör i sweet chilisåsen och de passerade tomaterna, samt pressa i vitlöksklyftan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.