Efter att ha ätit ramslökshollandaise som tillbehör till varannan måltid de senaste veckorna (varannan med ramslökspesto såklart) kände jag idag för att variera mig
Visst är det väl skönt med okomplicerad mat med rena smaker. Jag drar lätt iväg och lägger till ingredienser för att få med så mycket gott som möjligt men den gyllene regeln för de flesta kockar är att less is more
Först av allt vill jag önska er som kikar in här en riktigt god fortsättning på det nya året. Idag, årets första dag, har vi njutit av en riktigtsaftig, mör och god helstekt fläskytterfilé
Många har testat Jamie Olivers lasagne med crème fraiche i stället för bechamelsås och lovorden har haglat så tätt och övertygande att jag inte kunde låta bli att prova själv
Idag skulle min man Håkan och vår son Jesper 12 år laga middag. Lasagne skulle det bli och det är ju något som tar lite tid och som man kanske inte gör när man kommer hem helt slut efter jobbet med smågriniga barn
Helt slut är jag idag så det blev en enkel middag. Kycklingsallad, (grillad kyckling från butik), bacon, sallad, morot, ägg, parmesanost och så testade jag en dressing med senap och honung till
Vi älskar röror - i alla dess slag.  Idag tog vi massa saker ifrån kylen och blandade ihop en GOD skinkröra till de nybakade baguetterna från favvo-bageriet
Ibland får jag kommentarer eller mail om att det är enkelt för mig att köpa eko eftersom mina barn äter vegetariskt, det blir ju billigare då men om man vill äta "vanlig" mat blir ekologiskt för dyrt
En bra och billig grönsaksgratäng när hungern anfaller och man inte har så många " pluppar " kvar. Man kan också använda grönsaksspsd eller grönsaksbuljong till såsen, men jag tycker den ser trevligare ut om man har kokosmjölk som bas
Jag fortsätter experimentera med snabblagade, enkla och goda maträtter. Idag var jag grymt sugen på vitkål (färsk vitkål är någonting jag verkligen älskar och kan få riktigt sug efter
Tvärtemot sitt namn har den maträtten ingenting att göra med det bretonska köket. Man kan hitta cassoulet (en gryta med bönor, grönsaker och kött) men snarare i södra Frankrike