6 månader
och uppåt. Det här receptet är för ett storkok – lika bra att göra mycket när man ändå håller på! Och du – använd ekologiska råvaror förstås för bäst smak!
Här kommer ett förslag på en lätt och god maträtt för barnfamiljer, varför inte alla andra också. Lägg allt i en stor ugnsform som du smort lite, och blanda ihop
Jag orkade inte göra barnmat av hela omgången köttfärssås så jag frös in den separat för att vid serveringen sen komplettera med pasta eller mosad potatis
Koka upp vatten med salt och några droppar olja för valfri pasta. Hacka löken och bryn i stekpannan. Tillsätt pressad citronsaft samt lite coloritsoja ( för färgens skull)
Köttfärssåsoch så stekte jag vitkål istället för spaghetti. Antingen så gör du köttfärssås precis som du gillar och brukar göra (vanlig grädde och inte matlagningsgrädde)
Tips förvuxnare smak. Hacka löken och blanda allt till köttfärssåsen utom köttfärsen i en kastrull. Bryt sönder spagetti i mindre bitar och lägg i kokvattnet
Fräs allt försiktigt under omrörning tills det tjocknat. Hacka tomaten i små bitar och riv osten. Smält en tsk smör och fräs tomaten en stund tills den mjuknat
Jag är en riktig sucker för tomater i alla former och när det kommer till brie och tomat så tror jag att om de skulle registrera sina profiler på match
Grillning, chokladbak och dessert för att nämna något. Enligt dotterns önskemål blir det museum, lunch ”ute” och glass – en härlig fredag med andra ord
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skala och hacka löken. För alla. Fräs grönsakerna i hälften av oljan tillsammans med smulad buljongtärning och kryddorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.