Vet inte varför men jag har alltid köpta pommes till. Fast jag annars nästan aldrig köper färdig pommes så gör jag det just tillfläskfilé med dragonsås
Smör till stekning. Förra veckan lagade jag den här goda rätten med fläskfilé och kantareller. Skär fläskfilén i en cm tjocka skivor, bryn köttskivorna i smör och krydda med salt och svartpeppar
För Håkan är det fredagskänsla igen, det hör inte till vanligheterna att vara ledig helg efter helg på detta viset, har faktiskt inte hänt sedan arbetslivet satte igång
Ännu finns det trattkantareller i affären, kanske i skogen med för dendelen, vad vet jag. Här har ni en ganska basic fredagsrätt, men det är gott att inte konstra till det för mycket ibland, särskilt på en fredag kanske
Dela chokladen i mindre bitar och rör ner dem i grädden och rör tills de smält. Hon har bjudit in till storkalas med smörgåstårta, gräddtårta och gottebord
Att laga mat till sig själv, när man som jag lever ensam, ses av en del som en riktigt tråkig syssla och det är det också ibland, men oavsett om man lagar mat tillen eller flera så tryter inspirationen emellanåt
Har redan börjat tänka till kring sonensstudent nästa år, och tänker att vi kanske ska ha något att bjuda gästerna på för att hålla dem lite sysselsatta innan alla är på plats och maten är framdukad
Strimla de soltorkade tomaterna. Stek kantarellerna i torr stekpanna tills vätskan försvunnit. Slå över grädden och platta till allt ordentligt – se till att grädden inte går hela vägen upp, då bubblar det över i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.