bjuder vi er på idag, eller i alla fall ett recept på en drink. Denna bjöds vi på när vi var hos fam. Persson på midsommarafton (därav midsommarstången) och vi kommer absolut att göra den själv, flera gånger
Nyårsafton är väl för de flesta förknippad med god mat och dryck och så även hos oss. En ganska traditionell meny blev det och inleddes med en hummersoppa inspirerad av ett recept av Mannerström
Idag åker jag till Danmark över dagen. Fem glada damer och jag tar en tur över dagen till vårt kära grannland och jag hoppas givetvis att jag får chans att hitta några ätbara godbitar att ta med mig hem
Man kan såklart variera med vilka örter man vill, men den här gången var det bara salt och vitlök på mina potatisar som sen åkte in i ugnen på 175 grader ca 45 minuter ( kan variera på potatissort och storlek på potatisen)
Skala och hacka löken. Lägg i en upphettad stekpanna tillsammans med smör eller olja. Lägg i köttfärsen. Bryn under omrörning på hög värme några minuter tills köttfärsen fått en fin färg
I söndags gjorde jag pepparrotskött till middag. Var jättelänge sen jag gjorde det och på lördag hittade jag en jättefin bit högrev på affären och kom på att jag minsann skulle koka pepparrotskött
Koka potatis, purjolök, buljongtärningar,vatten och salt cirka 15 minuter. Tillsätt hälftenav färskosten och mixa soppan med enstavmixer till en slät konsistens
Min svägerska Ida är gästkock idag. Hon kom förbi i torsdags med lite tjälknöl (som var så möööööör så den smälte i munnen) och en flaska saft till oss
Skiva falukorven. Lägg ut hälften i en smord ugnsfast form. Lägg över senap, skivad lök och skivad ost. varva på resten av falukorven i skivor och senap på dessa
Något transportskadade cupcakes med tobleronefluff och hallonsmörkrämJag bakade några vaniljcupcakes till min brors födelsedag, men jag hade väldigt lite tid på mig så de blev inte så avancerade