6-8 4 msk salt 4 msk strösocker 1 1/2 msk torkad dill 1 kg färsk laxfilé utan skinn (gärna mittbiten) 100 g smör 1/4 gurka Picklat äpple 1 dl ättiksprit (12%) 2 dl strösocker 3 dl vatten 2 cm skalad färsk ingefära 2 gröna äpplen (gärna Granny Smith) Garnering 1 dl rostade pinjenötter plockad dill ev 80 g lax- eller forellrom Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Dela laxen i portionsbitar. Servera fisken tillsammans med moset och de picklade grönsakerna. Koka upp blomkålen i lite vatten och lägg den i en burk tillsammans med kryddorna
Servera pastan med den stekta laxen. Sänk sedan värmen ordentligt och låt laxen bli klar i pannan. Lax. Blanda creme fraiche med citronskal och saft, finhackad dill samt honung i en skål
Som ni ser på bilden så bestod middagen av ugnsstekt lax, med olivolja, salt och peppar. Gurka, sallad, avokado, stekt brysselkåloch så den goda dillmajonnäsen med gurka
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Ta ut och tina laxen. Lax. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.