1 1/4 - 1½ liter vatten. Koka upp vatten och kryddor. Skär fläsket i tärningar och koka det till hälften mjukt eller koka fläskläggen till hälften mjuk
Stryk blandningen med pensel på de varma bröden, och lossa dem sedan försiktigt från varandra. Låt jäsa övertäckta till dubbel storlek, cirka 45-60 minuter
Rester frånfredagsmysets tacomiddagar går alltid att få fram nya skapelser av. Middagsrester blir ofta över i kylskåpet och det går alltid att trolla fram nya rätter bara man har lite fantasi
När vi hade middagsgäster i helgen serverade vi en otroligt god cheescake med nutella i som vi hittat recept på hos en annan matbloggare, Växelhäxan från Norrland
Ugn. 200°. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt salt, sirap, kryddor, rågsikt och det mesta av vetemjölet
från Västerbotten" för att den innehåller västerbottensost. Matjessilltårta från Västerbotten ca 10 bitar. 3-4 kokta ägg. Tårtan passar jättebra att förbereda 1-2 dagar innan servering. 3-4 kokta ägg
3-4 msk fikonmarmelad. 3-5 schalottenlökar. Häll i musslorna och stormkoka i cirka 3-4 minuter, tills musslorna öppnat sig. 3-4 msk fikonmarmelad. 3-5 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor 1 röd chili
Blanda allt till en deg. Arbeta den ordentligt så den blir riktigt smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.