Rabarber tycker de flesta blir surt utan en hel del socker så det här receptet med agave tycker jag är det bästa sättet att kunna njuta av rabarbern på ett bättre sätt
Jag gjorde mandelmjölk igår och fick därmed en del överbliven mixad mandel så för att ta till vara på det bestämde jag mig för att göra en smulpaj och inspirerad av lördagens fika på Koloni fick det bli en gluten och laktosfri variant
Rabarber tycker de flesta blir surt utan en hel del socker så det här receptet med agave tycker jag är det bästa sättet att kunna njuta av rabarbern på ett bättre sätt
En godare variant av smulpajmed en knäckig smak. Servera ljummen med vaniljvisp. I paket frysta blåbär. Häll i blåbär i formen och strö på socker och potatismjöl
En sån här kväll passar det i alla fall utmärkt att slänga ihop en smulpaj som man kan trycka i sig medan man kollar på en lite för dålig film i soffan under täcket (jodå, i den här familjen kör vi täcke i soffan
Mät sedan upp alla torra ingredienser i en skål, vänd ner sirapen & smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserena, blanda tills du har en grynig smuldeg
Idag var jag hemma hos mamma och de hade plockat en hel hink medblåbär. Bären innehåller mer antioxidanter av typen antocyaniner än något annat livsmedel
Idag blir det smulpaj, något av det enklaste (och kanske godaste) du kan baka i sommar. I den här pajen har jag använt mig av färska hallon och blåbär men det går lika bra med frysta om du hellre vill ha det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.