Det börjar bli höstruggigt och i skrivande stund vräker regnet ned. Det låter så uttjatat, men jag saknar det tunga rödvinet, grytan och den värmande brasan
Rensa grillad kyckling och skär i bitar. Blanda ihop cheme frache med chilisås och kryddor. 1/2 grillad kyckling 2 dl creme fraiche 1 dl chilisås kryddor som salt peppar och salladskrydda 2 bananer skivade. Lägg ner i en form och grädda i ugnen 30 minuter
Bakningen stod W för och disken föll på min lott men det var det värt. Vi njöt allesammans av ljumma ljuvligt doftande scones med jordgubbssylt och ost på till söndagsfrukost
När vi var hemma hos mor och firade henne på mors dag bjöd hon på den här goda fläskfilérätten. Receptet var nedskrivet av mig nån gång för länge sedan när jag fortfarande bodde hemma och jag kan inte komma ihåg var jag fick det från
Vinerna och maten till vårens buffé. Gravlax- och äppelröra på salladsbädd. Lättlagat och gott där allt kan vara förberett och bara läggas upp inför servering
Nu har turen kommit till maten vi satte i oss på vår semester, och naturligtvis även dryckerna. Vi har nog aldrig ätit så varierat på någon resa tidigare, så många olika smaker och så många olika varianter på rätter
Det går i perioder och oftast brukar matlagningsintresset öka när jag hittar spännande produkter. Vi gör ofta biffar hemma och häromdagen så lagade jag nötfärsbiffar med bladpersilja, lök, mynta och vitlök i
stekta tomathalvor med fetasmulor på (kan stekas samtidigt med kycklingrulladerna). Man kan samtidigt undra hur stora hönorna är nuförtiden och var man kan få tag i dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.