Skär köttet i bitar som är 2x2 cm, och bryn dem i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta. Skala och hacka löken och lägg i grytan tillsammans med pressad vitlök, tomater, vatten och buljongtärning
Den här kryddiga grytan är lika god att tillaga med både lammkött och nöt. Jag har fått inspiration ifrån Indien eftersom att jag bara älskar att använda massor med kryddor och kombinera olika smaker
Vips, så hade halva veckan gått. Vilket betyder att det är lite mindre av januari kvar. Idag är det endast -16, så det är ju bara att ta på sig t-shirt och shorts
Ibland sätter sig suget in och blir bara så där att jag-måste-göra- SMÖRGÅSTÅRTA-nu. Kanske inte enbart för smaken utan oxå för att jag tycker det för vansinnig roligt att göra dem oxå
Nu är det v44 och många barn är lediga från skolan, då är frågan vad skall man äta till lunch. Hade de små gullungarna hos oss igår och över natten, då testade jag en gratäng på korv och potatis med välkända kryddor som pizzakrydda
Kommer ni ihåg muffinsarna som jag gjorde för ett tag sedan. De blev så himla goda så jag testade att göra en tårta med ungefär samma recept och det var inte så dumt det heller
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Dessa bullar är lättgjorda, man klickar ut degen i formar och jäser bara en gång. Visserligen blir det lite kletigt när man klicker ut smeten, men de blir jättegoda
Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt äggen och vattnet. När jästen lösts upp tillsätt kaffebrödsmixen (spara ev lite till utbakningen eller använd annat glutenfritt mjöl)