asiatiskt

asiatiskt

Pad thai

Pad thai

4 portioner. 10SP/portion. 250 g risnudlar500 g fläskytterfilé1 broccoli1 morot1 röd chili1 msk sesamolja2 dl böngroddar0,25 solovitlöksalt & pepparkinesisk soja
Indisk vitkålscurry

Indisk vitkålscurry

Kryddig och smakrik Indisk vitkålscurry. Perfekt att laga nu när det är säsong för vitkål. Serveras med ris eller bröd
Vietnamesiska vårrullar med dippsås

Vietnamesiska vårrullar med dippsås

Supergott recept med inspiration från Vietnam. Det är alltså inte friterade kinesiska vårrullar som annars är det vanliga, utan de äts färska
Kamben och revben tryckkokade.

Kamben och revben tryckkokade.

Snart går. grillsäsongen igång och vad är inte bättre än några rikligt saftiga och möra. revben. jag fick ett gäng
Grillade revbensspjäll med honung & ingefära

Grillade revbensspjäll med honung & ingefära

Lägg köttet i en kastrull, fyll på med vatten så det just täcker. Koka upp och skumma om det behövs. Tillsätt lök och kryddor, koka ca 1,5 timme eller tills benen börjar lossna
Räkwok med thaibasilika

Räkwok med thaibasilika

Skala räkorna och lägg dem i en skål. Koka nudlarna i 3 minuter. Häll av vattnet. Fräs purjolök och champinjoner i olja ett par minuter
Vårrullar

Vårrullar

Har länge haft tankarna på att göra egna vårrullar och idag blev det av så här blev receptet när jag experimenterat klart
Kycklingwok

Kycklingwok

Jag älskar kycklingwok och lagar det ofta när jag är ensam hemma, vilket är rätt ofta nu när det är repstopp på Lars jobb och därmed en massa övertid
Kycklingspett med teriyaki-och honungsglace

Kycklingspett med teriyaki-och honungsglace

Nu är semestern över för vår del och jag har jobbat mitt första pass. Känns lika skönt som vanligt när vardagslunken övertar, jag är ju egentligen en rutinmänniska ut i fingerspetsarna
Teriyakikyckling

Teriyakikyckling

Skär kycklingen i strimlor och marinera den i sojan medans du skär paprikorna, purjolöken och moroten