koka

koka

  • 12 Recept
Marinerad kycklingfilé i ugn med god sås

Marinerad kycklingfilé i ugn med god sås

Tillsätt creme fraiche och låt det koka upp. Fredag och heeelg. Idag bjuder jag på ett smarrigt och enkelt recept som passar riktigt bra som fredagsmiddag
Chicken Tikka Masala

Chicken Tikka Masala

Kycklingen ska marineras i två omgångar i vardera minst sex timmar, tomater ska kokas, silas, kylas, värmas upp igen, ja det är helt enkelt en väldans massa olika saker som ska göras
Kimchi, den koreanska surkålen

Kimchi, den koreanska surkålen

Kimchi, Koreas vanligaste sidorätt står det på Wikipedia. Må så vara, men nu är det dags att den blir lika vanligt förekommande här i hemmet
Oxrullader med gräddsås

Oxrullader med gräddsås

Ta upp dem ur spadet och lägg att vila på ett fat under tiden du kokar ihop såsen på en halvliter av spadet
ROGAN JOSH

ROGAN JOSH

Ta av locket och låt sjuda tills skyn nästan helt och hållet har kokat in. Koka på låg värme i 1-1 1/2 timme tills köttet är mört
Kyckling Sichuan

Kyckling Sichuan

Blanda ner alla grönsaker och låt koka upp igen. Sänk värmen och slå på såsen, låt koka upp och låt bubbla i 1 minut
Indisk Butter Chicken

Indisk Butter Chicken

Sänk värmen en aning och koka under lock tills kycklingen är klar, den e klar när köttet på benen lossar lätt
Indisk Kyckling Colombo

Indisk Kyckling Colombo

Låt små koka under lock tills köttet på styckdelarna faller av, ca 15 min. Colombo är huvudstaden på Sri Lanka men på mitt språk Tamil betyder colombo gryträtt
Min kyckling i lergryta

Min kyckling i lergryta

Det finns maträtter som blir favoriter och som  man aldrig tröttnar på. Den här kycklingrätten är en sådan 

Pulled pork i lergryta

Pulled pork är ju så gott. den här gången provade jag att göra den i lergryta, resultatet blev helt fantastiskt
Hjortstek i lergryta

Hjortstek i lergryta

När allt är klart häll av skyn i en gryta, låt koka upp och tillsätt en gnutta köttbuljong, två dl grädde och red till lagom tjocklek