Mina favoriter

  • 14 Recept
Mina favoriter
Kalljästa brödbullar med solros

Kalljästa brödbullar med solros

Jag är inte så bevandrad bland de kalljästa bröden. har endast bakat med kalljäsning två gånger tidigare, men det beror inte på att jag inte tycker om det - nejnejnej
Morotsstuvning

Morotsstuvning

Det låter ju verkligen helt värdelöst med morotsstuvning. Men icke. Denna specialare bjöd min sambo på för ett tag sen och ack så god den var
Enkelt surdegsbröd

Enkelt surdegsbröd

Blanda jästmix, rågmjöl och det mesta av vetemjölet i en bunke. Värm yoghurten till 40°. Häll i yoghurt, kummin, salt, smör och sirap i mjölblandningen
Naanbröd

Naanbröd

Detta är ett måste på det indiska middagsbordet och väldigt gott till all kryddad mat, speciellt till dhal en indiskt kryddig linsgryta
Grillad grisfilé

Grillad grisfilé

Grillad grisfilé med pommes Annabrynta rotfrukter och en timjansåsReceptet för 4 personer. Ingredienser
Nybakade baguetter till frukost

Nybakade baguetter till frukost

Tog med mig lite till jobbet också så att åtminstone en av mina goa arbetskamrater fick smaka. Vad kan man bättre överraska sin sovande familj med, än nybakt, härligt doftande bröd
3 gröna smoothies

3 gröna smoothies

Denna veckan har jag gjort en väldig massa olika gröna smoothies. För ett tag sen köpte jag en smoothie-mixer som kom med två behållare som gör att man enkelt kan ta med sina smoothies t

Hur funkar 5:2-metoden och LCHF?

Hur funkar 5. 2-metoden och LCHF, är det en perfect match. Jag har fått många nyfikna frågor från er läsare som länge har ätit enligt LCHF
Supernyttig, supersnabb bananpannkaka

Supernyttig, supersnabb bananpannkaka

Mosa bananen så fint det går med hjälp av en gaffel i en skål. Kläck äggen och rör runt med gaffeln tills en jämn smet visar sig
Potatisplättar

Potatisplättar

Potatisplättar är en perfekt "restmat" som passar utmärkt som snabblagad lunch eller middag. God vardagsmat helt enkelt
Surdegsgrund på vete

Surdegsgrund på vete

Hur gör man en surdeg. Jag har försökt några gånger och det svåraste är att få igång den och sedan inte glömma bort att ”mata” surdegen när den väl är färdig och står i kylen