För att baka glutenfritt krävs att du följer färdiga recept väldigt noggrant. min familj förstod inte ens att det var ett glutenfritt bröd när de provsmakade
Smält smör och häll i mjölken, värm till fingervarmtSmula ner jästen rör om så jästen löses uppTillsätt sedan fiberhusken och låt detsvälla i 10 minuterEfter 10 minuter tillsätter du resten av ingrediensernaSirap-kesella-salt-socker-mjölmixenArbeta i maskin i minst 10 minuterLåt degen sedan jäsa i 40 minuter under bakdukNär degen jäst färdigt tar du upp den på mjölat bakbord(mjölat med glutenfritt mjölmix såklart)Knåda degen så den känns smidig och dela den sedan i 2 delar, kavla ut degen och bred på smörströ över socker och kanel, rulla ihop den ochdela den i 20-24 bitar, lägg bitarna i bullformarsom du ställt på en plåt och låt jäsa ytterligare20 minuter under bakduk, gör samma sak med den andra deg bitenPensla bullarna med uppvispat ägg strö på pärlsockeroch flagad mandelGrädda bullarna i 250 grader mitten av ugnen i 10 minuter, sen är det bara att njuta av underbart goa mjuka härliga kanelbullar, för dom är jätte goa´ 150gr smör
Här är ett glutenfritt recept på dem och det smakade nästan precis som de gjorde förr. Har länge varit sugen på de chokladsnittar som mamma och mormor gjorde när jag var liten
Dessa går att göra goda tunnbrödrullar av och det gick snabbt att göra så ny favorit i hemmet. Det här receptet är ett tips från MixWell och Viveca som la ut receptet på deras facebook-sida
e receptet på glutenfritt bröd som jag provbakade. Använt någon deciliter glutenfritt mjöl så du lättare kan forma bullar av den lite, lite kladdiga degenDegen skall räcka till ca 25-28 bröd, så du kan ju börja med att dela upp degen om du vill vara säker på storlekRulla degen med hjälp av lite mjölade händer till bollarLägg på en plåt med bakplåtspapper
I Umeå blev deltagarna så pass nyfikna och inspirerade att jag beslutade mig att ta fram ett recept som är så likt traditionellt, svenskt, mjukttunnbröd som möjligt
Jag brukar ge bort glutenfritt bröd ibland och det var barnet som tog emot det. Jag har tidigare prövat att byta ut Finax röda mix med vetestärkelse till Semper finmix som är naturligt glutenfritt men inte blivit så nöjd då, varken med smak eller konsistens då det blivit lite för torrt och smaklöst till smörgåstårta, det har även gästerna tyckt
Här har vi naturligt glutenfria kärleksmums. Dessa går även bra att frysa in och ta fram vid behov. För att få så bra resultat som möjligt är det bästa att man väger ingredienserna
Kanske läge med smörgåstårta igen. Nu till helgen kanske. I så fall tycker jag du ska testa den här glutenfria smörgåstårtbotten, som jag är riktigt nöjd med
Brödet blir mjukt och luftigt och smakar alldeles underbart. Det här är min egen glutenfria variant av hönökakor där jag tillsatt fiberhusk och havregryn för att få degen lättarbetad och mer fiberrik
Det här är ett fantastiskt gott vitt glutenfritt bröd. Om du bakar ut det som en fläta som jag gjort, är det ju dessutom väldigt kul att servera till gäster som kommer på besök i stället för ett ordinärt formbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.