Klipp rikligt med persilja över och servera direkt i varma tallrikar. Fina färska musslor. Häll på vin, vatten och grädde, tillsätt fiskbuljongtärningen och timjan
Med grönsaker från årets odling här hemma och några chilisar från krukorna på fönsterbrädorna, ett torrt vitt vin och en skvätt grädde trollades en sagolikt god musselrätt fram
Lägg ner musslorna i grytan och skaka om, med locket på, då och då under tiden musslorna ångkokas. Kontrollera första att musslorna är hela och sluter ihop skalsköldarna om man knackar på dem
Du kommer lång med ett paket blåmusslor som får koka i lite vittvin och grädde. Skrubba och rengör musslorna i kallt vatten, kasta de som inte stänger sig
Töm i alla musslorna, på med locket. Skölj, tvätta, skrapa skalet och ta bort allt skägg på musslorna. Servera med baguette som du rostat i ugnen och en iskall öl
När musslorna öppnar sig är det dags att hälla i grädden. Vinkoktamusslormed fänkål. Till musslor är det gott med bröd och i fredags bakade jag ett glutenfritt focacciabröd toppat med en massa godsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.