MenyBasilikasoppaUgnsbakad paprika toppad med hemgjord örtrik färskostDillpestobakad lammytterfilé med rotfrukt och vitvinssabayonneÄppelgranitéMandelmusslor med Nordens guldDryckBarolo Serralunga d'Alba (nr 2305, 235 kr, 100% Nebbiolo) av Fontanafredda från Barolo, ItalienBarbaresco (nr 5337, 185 kr,100% Nebbiolo) av Livio Pavese, från Barbaresco, Italien (mer om denna provning i ett senare inlägg)Nobelmiddag hemmavid går det
Nu är det äntligen dags för årets Nobelmiddag. Det är själva maten som gör mig intresserad men dessvärre är det oftast en meny som består till fullo av kötträtter
Antal portioner. 4. Ingredienser. 500 gr högrev1 paket bacon eller sidfläsk (jag tog hälften av varje)4 st charlottenlökar2 st morötter2 vitlöksklyftor10 champinjoner3-4 dl gott rött vin (ta något ni tycker om) 4 msk kalvfond1 msk timjan3 st lagerbladpersilja till garnering
s recept på den härliga Nobelmiddagen finner du här. Snabbvariant på Nobelmiddagen. SVT. Har du inte tid att laga hela har jag gjort en snabbvariant på den här på bloggen
På gårdagens Nobelmiddag hemma hos oss åt vi mört renkött, ostsås och en god vitkålsgratäng. Tänk att det nu är så naturligt för oss att undvika potatis så vi saknar det inte det minsta lilla
Välkommen kära helg. Solen skiner och livet känns ganska behagligt faktiskt. Harmoniskt på något vis. Idag har varit en produktiv dag, men samtidigt har den varit otroligt avkopplande
Vad är väl en bal på slottet eller en Nobelmiddag. Vi firade stort med fiskgratäng och morotssallad. Blomkålssoppa kan vi äta vilken annan dag i veckan som helst (den var säkert alldeles underbar)…
Receptet är dock inte framtaget av mig utan av min polare och ofta kollega Anders Ramsay som bland annat ansvarade för restaurangdelen i mitt stora Almedalsprojekt i somras, och som också varit med och startat Restaurang Växthuset, ansvarat för den vegansk Nobelmiddagen 10 år på raken och nu förtiden arrangerar veganska fine dining pop ups under konceptet Shiso Tenzo och håller utbildningar i växtbaserad matlagning runt om i hela landet
1974 serverade även denna maträtt som huvudrätt på Nobelmiddagen i Stockholms Stadshus. Vad vore livet utan en klassisk Bearnaisesås, från den 26 maj 2012. 1974 serverade även denna maträtt som huvudrätt på Nobelmiddagen i Stockholms Stadshus
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.