3 lagat

3 lagat

  • 9 Recept
OK
Mammas älggryta

Mammas älggryta

3 tsk dijonsenap. 3 dl rött vin. 300 gram svamp tex kantareller. 3 tsk dijonsenap. 3 dl rött vin. 300 gram svamp tex kantareller
Rårakor med löjrom

Rårakor med löjrom

Stek rårakorna i 2-3 minuter på varje sida, precis lagom ljusbruna. 3 dl gräddfil. Skala potatisen och riv den grovt på ett råkostjärn eller i en matberedare
Pannacottabakelser med hallon

Pannacottabakelser med hallon

1/2-1 liter hallon1 liter vispgrädde1/2 dl apelsinjuicekoncentrat2,5 dl Dansukker Gelésocker MultiKlä en form, 20x30 cm med plastfolie

Älggryta med bacon och steklök

För 3 portioner. A Amarone (nr 12343) från Italien. För 3 portioner 400 g älgkött. Som jag nämnt så många gånger tidigare har vi turen att ha en kompis som ibland kan förse oss med älg
Kyckling med cashewnötter

Kyckling med cashewnötter

 Kyckling med cashewnötter1 hackad vitlök1 gul lök, strimlad3 kycklingfiléer, tunt skivade (går bäst när dem är halvtinade)1 röd paprika, strimlad 1 skivad morot½ skivad zuccini (ta bort kärnorna i mitten)1 bit blomkål½ purjolök, helst det gröna, snett skivad1 dl ostronsås1 dl Hoisinsås1 köttbuljongtärning1 tsk thai fisksås1 nypa socker2 dl vatten1 dl cashewnötter, osaltadeOm man vill. Stek på hög värme i 3-4 minuter. 3 kycklingfiléer
Pasta med tonfisk och varmrökt lax

Pasta med tonfisk och varmrökt lax

Pasta med tonfisk och varmrökt lax, 4 portioner1 burk à 200 g tonfisk i vatten300 g varmrökt laxolivolja till stekning1 halv rödlök, finhackad3 vitlöksklyftor, finhackade1 citron, rivet skal och saft1 kruka krusig persilja, finhackadlite salt och pepparStek löken mjuk i rikligt med olivolja
Laxburgare med avokadosalsa

Laxburgare med avokadosalsa

2-3 salladslökar. 3 tsk fisksås. 2-3 salladslökar. För ett tag sedan gjorde jag dessa laxburgare men har inte riktigt haft tid att lägga ut receptet förrän nu, så jag hoppas att jag kommer ihåg receptet rätt
Kanel och kardemummabullar

Kanel och kardemummabullar

Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37°. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Dela den i två delar och kavla ut dem till rektanglar, ca 30x45 cm. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. 3/4 dl strösocker