Mina favoriter

Mina favoriter

  • 9 Recept
Mina favoriter
Drinktilltugg, eller plockmat med italienska smaker

Drinktilltugg, eller plockmat med italienska smaker

Som vi skrev i går så blir det inga kakor i det Mårtenssonska köket i dag, istället bjuds det två varianter som landar i kategorierna drinktilltugg och plockmat i vårt receptarkiv
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Finfördela kavringen, gärna i matberedare. Smält matfettet och blanda med brödsmulorna. Smörj en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diam, och tryck ut smulorna i formen till en platt botten
Matjesilltårta till jul eller midsommar

Matjesilltårta till jul eller midsommar

Bryt kavringen i bitar och kör i matberedare till smulor. Smält smöret och tillsätt och kör lite till. Täck en långpanna eller 2 runda kakformar ca 23 cm med plastfolie

Submarine

Rör samman gräddfil, majonnäs och salladskrydda till vitlöksdressingen. Pressa ner vitlöken och rör om
Räkröra och västerbottenpuffar.

Räkröra och västerbottenpuffar.

Då var det dags för lillenyårsafton och snart är det dags att köra in på sista varvet 2012. Denna lillenyårsafton går lite i italienska tecken i vårt kök, på menyn står plockmat och på fatet ligger det en hel del charkuterier men även en skaldjursrätt har vi lyckats klämma in
B.A.R.

B.A.R.

Jag har ju glömt att jag måste skriva en liten hyllning till restaurang B. A. R. (Blasieholmen akvarium & restaurang), som enligt mig är en av Stockholms bästa fisk & skaldjursresstauranger
23 Augusti Bresaola

23 Augusti Bresaola

När jag stod och tittade på carpaccion så såg jag även ett paket med bresaola. Har nog aldrig ätit det förut, men det påminner väldigt mycket om parmaskinka