Placera det rostade ovanpå, strö över tofu och kapris. Men, här förfars ingen mat, så rödbetorna åkte in i ugnen tillsammans med lök och morötter samt rikligt med finhackad vitlök i någon timme
Koka upp soppan på nytt, och smaka därefter av med svartpeppar. Den som inte har tillgång till eller är förtjust i Ricard (eller annan typ av Pernod) gör rätt i att smaksätta soppan med en skvätt vitt vin
Dela blomkålen och garnera med den ochkålroten samt haricot verts. Lägg en klick smör på varje bit och sätt in i ugnen samtidigt som blomkålen och låt kålroten få fin färg
Morötter finns alltid hemma, men i grönsakslådan gömde sig även en bit pumpa och en halv kålrot, och i kylen fanns en bit kvar av pecorinon som jag använde tidigare
Smaka av med salt. Lägg morötter, vitlök, sambal och kummin i en ugnsform, ringla på olivolja. Mixa först morötterna, tillsätt citron och ev någon matsked vatten
800 g flankstek 12 morötter, gärna olika färger 2 bananschalottenlökar 4 msk rödvinsvinäger 1 kruka färsk bladpersilja 2 krukor dragon 50 g babyspenat 100 g smör, att bryna smör, till stekning olja, till stekning salt peppar
1Rostade morötter2 kg morot salt olivolja. 1 hel kalkon (à ca 4 kg) 1 gul lök 5 svenska äpplen 1 kruka färsk rosmarin 1 kruka färsk timjan 1 hel vitlök 100 g smör bindgarn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.