Blanda undertiden socker och den valfria smaksättningen i det rumsvarma smöret och rör om till en smet som är jämn och mjuk nog att breda ut på bulldegen
Frasiga tunnpannkakor på bovete, både gluten- ochlaktosfritt. Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött påoch testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölk och fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl
Jag ritade ut två rundlar på ett bakplåtspapper och. bredde sedan ut hälften av smeten på var rundel. Vispa socker och äggvitorna till ett hårt skum och
Står på bordet hos oss när våra fina gluten och laktosintoleranta vänner delar vår middag. Om du tycker att det är svårt, kan du skära kycklingen på tvären i fler mindre skivor/ bitar istället
) så jag chansade på att använda potatismjöl och det funkade fint. Det krävde lite botanisering i matbutiken eftersom vi inte hade så många av ingridiernserna hemma (lättsmält botanisering, dock, när en handlar på nätet…)
Häll degen i en spritspåseoch spritsa ut i bullformar på en plåt. Arbeta samman på nytt. Smula jästen i en bunke, tillsätt övriga degingredienser och arbeta samman ordentligt
Vispa ut ägget snabbt med havremjölken, salt och peppar. Köttbullar kan verkligen göras på många olika sätt, och alla har nog sin egen lilla touch – någon rör ut ströbrödet i lite buljong, någon annan har i en gnutta vitlök, en tredje använder inga ägg utan ersätter med potatismjöl… Jag brukar oftast göra köttbullsmeten på havregryn (glutenfritt), men ibland då jag har kokt potatis över så gör jag denna delikatessvariant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.