Det allra första surdegsbrödet jag bakade kom från det ursprungliga receptet till det här brödet. Jag kommer fortfarande ihåg att jag inte vågade tro att brödet bara skulle jäsa av den surdeg jag gjort utan jag hade även i ett halvt paket jäst
Jag matar min surdeg varje morgon och ibland är det roligt att baka annat än bröd på surdeg. Såg ett intressant recept på wienerbröd innehållande surdeg, perfekt
Låt bröden svalna på galler. 15 gram brödsirap. 15 gram brödsirap. Härligt mättande rågfrallor som man kan jäsa i kylen under natten för att få nybakade frallor till frukost, min absoluta favorit när det gäller frallor
Ett mycket, mycket saftigt och gott bröd, måste jag säga. Och som så ofta med surdegsbröd - ljuvligt att skära en skiva och äta precis som den är, i sin smakrika enkelthet
Rågbröd med dubbla surdegarEtt av mina favorit surdegsbröd, saftigt och gott , receptet kommer från Pain de Martin 1 kvällMörk deg100 g rågsurdegsgrund100 g rågmjöl100 g vatten (varmt. Spreja lite vatten på bröden och låt jäsa under en handduk i ca 90 minuter. )Och så in med formarna i ugnen som värmts upp till 250° men skruvats ner till 200° när bröden åkt in
Min lilla vetesurdeg mår så bra och ger oss så mycket gott bröd. Jag valde att baka ut lite större bröd istället för portionsbitar för att servera det till middagen
Bakade ett mycket gott danskt rågbröd med öl igår, första gången jag bakar med öl och jag var rädd att brödet skulle smaka öl då jag absolut inte gillar öl, men brödet tog inte alls smak av ölet, himla mumsigt blev det i alla fall
Nagga bröden med gaffel. Baka ut till 3 limpor, antingen i smorda brödformar eller lägg de på bakplåtspapper på långpanna. Sätt in bröden längst ner i 175 graders ugn i 1 timma, eller sätt i termometer som ska bli 98 grader
Med hjälp av lite surdeg och lång jästid kan du baka riktigt goda bullar hemma. Dessa bullar blir väldigt saftiga och har en mer “vuxen” smak än många andra kanelbullar eftersom de inte blir så söta
Jag ligger lite efter med uppdateringar om veckans bröd, men nu ska det bli ändring på det. Vi börjar med förrförra veckans bröd på Solhaga Stenugnsbageri som var en riktigt tung rackare
I ännu ett försök att baka ett lite nyttigare riktigt gott bröd så faller jag tillbaks till dinkelvete, en av våra ursprungliga former av vete, som kom till på helt naturlig väg för mycket länge sen, den kräver inte mycket näring i jorden och den är motståndskraftig mot skadedjur
Nu har jag testat att baka surdegsbröd i lergrytan och vilket härligt saftigt bröd det blev. Jag hittade denna surdegsmix i butiken som jag bakade detta bröd på och det fungerade väldigt bra
)Skär sedan till plattorna till önskad brödformation, ex rutor, trekanter, osv. I slutet av gräddningstiden blir bröden snabbt brända om man inte är vaksam - så håll ett extra öga på brödet de sista minutrarna om du inte vill ha svarta bröd
Jävlar rent ut sagt vad lyckat brödet blev. Det här är tredje gången jag bakar just det här surdegsbrödet, och första gången som det blev exakt, exakt så som jag ville
Smöra en 1½-liters rågbrödsform och lägg i degen. Pricka ytan med en gaffel och ställ brödet i en 150 grader varm ugn. Efter 20 minuter i ugnen tas brödet ut och smörjs med smör, som penslas på när det börjar smälta. Ta ut brödet ur formen efter 2½ timme och grädda det sedan färdigt i cirka ½ timme