För det allra mesta brukar jag ju baka riktigt grovt och innehållsrikt, glutenfritt bröd. Under fliken Glutenfritt/Matbröd hittar du många förslag på det
Det jag vill visa är egentligen att det går att blanda och variera nästan hursomhelst med olika mjöl och fröer, bara mängderna är ungefär desamma i slutändan
Men idag blir det ett riktigt gott glutenfritt matbröd. Kika in i morgon, så lovar jag att det blir en utlottning med lite smått och gott matnyttigt som jag plockat ihop och som kan användas i matlagningen
Som ni säkert märkt så brukar jag baka mina glutenfria formbröd i stort sett efter samma princip. Jag använde också mitt ganska nyinköpta durramjöl, tillsammans med mörkt bovetemjöl och rårismjöl
Sprängfyllt med nyttigheter i form av fibrer, mineraler och goda fettsyror. Mums med en skiva ost på. Det finns hur många liknande recept som helst i olika tidningar och i bloggvärlden, men jag tycker förstås att mitt är allra godast
Till ett rejält formbröd behövs detta. De kommer i mitt bröd från det supersupersupernyttiga chiamjölet, de lika supersupernyttiga hampafröna och hampamjölet, solroskärnorna, pumpafröna, och linfröna
Det är en variation på det paleoinspirerade bröd jag gjorde i höstas, och det är fullkomligt knökafullt med bra näringsämnen som vitaminer, mineraler, fibrer och nödvändiga fettsyror
Den här gången fick det bli ett riktigt Omegaboostat bröd med både hampamjöl, hampafrön, smoothiefrön (som innehåller sesamfrön, gula linfrön, solroskärnor och pumpafrön) pumpakärnolja och havtornspulver
Då det är både glutenfrittoch mjölkfritt passar det många, du kan variera smaksättningen med t ex brödkryddor och pomeransskal eller soltorkade tomater och örter
Det här glutenfria formbrödet är verkligen ett bröd som i alla fall min mage mår bra av, och som hjälper till att kicka igång den när den någon gång emellanåt sätter sig på tvären
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.