Tjohoo i stugan. Hoppas allt är bra med dig, här är det tiptop, varmt och soligt som vanligt. Idag blev det en tur till Chania, lite shopping och lite marknad, shoppa lite bigarråer såklart
Receptet hämtat från boken "Bakglädje och LCHF" av Annika Rogneby. Pannkakor med hallon och grädde. Jag och Algot har varit ensamma hemma i helgen och vi startade söndagen med en härlig pannkaksbrunch
Vi kan väl BAKA sådana här själva med LCHF-bröd. Hittade ett recept här på en blogsida på lchf. Igår var jag och min äldste son, Oliver, på Willys och storhandlade
Ugnsomelett6 ägg2 dl mjölk (eller grädde om du kör lchf)salt och vitpepparVispa ihop ägg och vätska, salta och peppra. 2 dl mjölk (eller grädde om du kör lchf)salt och vitpeppar
Smaskiga bröd som är lchf-vänliga. Ostfrallor4 st. 3 ägg3dl riven ost2 msk fiberhusk1 1/2 tsk bakpulver. Vispa äggen pösiga och blanda i övriga ingredienser
LCHF-pizza är ju såklart inte detsamma som vanlig, riktig pizza, men å andra sidan kan jag tycka att en low-carb pizza smakar riktigt riktigt gott just för att man vet att den är så mycket nyttigare för kroppen än "den där kaloribomben från pizzerian"
Inga kolhydrater så långt horisonten kan skönjas, så kära LCHF-are hugg bara in. Jag hade lite köttfärssås kvar efter en pastamedköttfärssåsmiddag, och den förvandlades någon dag senare till lunch, fylld i paprikahalvor och med ett örtkryddat täcke av parmesan, fårost och smetana
En oslagbar klassiker i husmanskostens värld är skånsk kalops. Så enkelt att göra klart allt och sen får det stå och puttra ett par timmar, sånt gillar jag