Lägg på plåten tillsammans medauberginenoch ringla olja och salt över. Igår hade jag äntligen tid till att laga till den här aubergineanrättningen, och den blev så mycket bättre än jag föreställt mig i mitt huvud
Dela auberginen i två men låt stjälk-änden sitta ihop, lägg på en tallrik och fyll med persilje-röran underst och fetaosten på, ringla lite extra olivolja på toppen
Skiva auberginen i centimeterstora skivor. Ta ut ur ugnen och toppa skivorna med parmaskinka (uteslut för helt vegetariskt) och skivor av minimozarella
Dela auberginerna på längden, snitta ytorna och pensla med olivolja, salta och peppra. Vi åt det igår med grillade lammkotletter som fått marinerat i mortlade vitlöksklyftor och rosmarin
Ugnsbakadaubergineoch tomater. Pasta med spenat, zucchini ochaubergine. Blanda ner aubergine, tomat, gurka, fejkon, bönor, kronärtskockor, ruccola och några blad färsk basilika i pastan
Så kom dessa veganbollar med salvia ochugnsbakadaubergine till. Ugnsbakadauberginemed Za’atar. Salvian i kombination medaubergine, zataar och en lite söt Salsa brava skapar en perfekt smak-match
Vår reseledare Ulla nämnde att hennes paradrätt är ”Melanzane alla parmigiana”, en vegetarisk rätt medaubergine som varvas med tomatsås, parmesan och mozzarella och sedan gratineras i ugn
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.