Kryddiga nötter som drinktilltugg
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 250 g cashewnötter
  • 2 msk grovt hackad färsk rosmarin
  • 1 msk rapsolja
  • ½ msk flingsalt
  • Heta nötter
  • 5 dl cashewnötter
  • ½ dl socker
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 msk vatten
  • 1 msk honung
  • 1 tsk rapsolja
  • Lägg nötterna på ett bakplåtspapper på en bakplåt och rosta dom mitt i ugnen på 200 grader i 10 minuter Rör om då och då så de blir jämt rostade.
  • Blanda socker, salt och cayennepeppar i en skål.
  • Koka upp vatten, honung och rapsolja i en gryta.
  • Rör ner de rostade nötterna i honungslagen och blanda sedan ner det i kryddorna i skålen.
  • Sprid ut nötterna på ett bakplåtspapper så de svalnar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.